Sztuka pipetowania

msp

|

Gość Katowicki 30/2012

publikacja 26.07.2012 00:00

Co to są kubki smakowe i gdzie się znajdują? Które produkty zawierają skrobię? Chór dzieci ochoczo odpowiada na te i inne pytania.

 Największy entuzjazm wzbudzają zajęcia z chemii, podczas których dzieci, używając produktów spożywczych, np. mąki, soli, wykonują różne doświadczenia Największy entuzjazm wzbudzają zajęcia z chemii, podczas których dzieci, używając produktów spożywczych, np. mąki, soli, wykonują różne doświadczenia
Marta Sudnik-Paluch

Kiedy przychodzimy na półkolonie organizowane w Parku Śląskim, dzieci z uwagą przyglądają się swoim pokolorowanym barwnikiem spożywczym językom. – Proszę pani, naliczyłem 20! – krzyczy z triumfem jeden z chłopców. – A ja tylko pięć – dodaje z żalem dziewczynka obok. – Niemożliwe, policz jeszcze raz – radzi prowadząca warsztaty pani Karolina.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.